Ajankohtaista


Tutustu opistomme toimintaan tästä:


Kanslia on kesälomalla 23.6. -31.7.2017. 
___

Arkipelagmusik liittyi Instagramiin

Seuraa meitä @arkipelagmusik ja linkkaile omia Musiikkiopistoon liittyviä kuviasi häshtägillä: #arkipelagmusik
Löydät meidät myös Facebookista: @arkipelagmusik.

_____

Arkipelagilaiset menestyivät rytmisessä voimistelussa

Kahdeksan Musiikkiopisto Arkipelagin voimistelijaa oli mukana Suomen suurimmassa vuosittaisessa voimistelutapahtumassa, Voimistelupäivillä, Jyväskylässä 9.-.11.6. Kilpailijamäärä on Arkipelagin oma ennätys! 

Erityisen hienosti pärjäsi Kajsa Lindström, joka nousi 3. luokkaan ja sijoittui kymmenenneksi 77 voimistelijan joukosta. Viisi Arkipelagin voimistelijaa on noussut 2. luokkaan. Jyväskylän Voimistelupäivillä oli mukana yli 3000 voimistelijaa kaikista eri voimistelulajeista.

Musiikkiopisto Arkipelag järjestää rytmisen voimistelun opetusta yhteistyössä Turun Liikuntaseuran kanssa. Arkipelagissa tanssi on pääaine ja rytminen voimistelu sivuaine. Tämä epätavallinen yhdistelmä treenauksessa on auttanut Arkipelagin tanssijoita pääsemään korkealle tasolle myös tanssissa.

_____

Arkipelagin tanssija kunniamaininittiin valtakunnallisessa tanssitapahtumassa

Musiikkiopisto Arkipelagin tanssioppilas Senja Miettinen sai kunniamaininnan valtakunnallisessa Moves-tanssitapahtumassa Rovaniemellä toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Miettinen tanssi tapahtumassa variaation baletista Les Sylphides, joka kunniamainittiin ”Herkästä ja henkevästä romanttisen baletin tulkinnasta sekä luonnollisesta fyysisestä läsnäolosta”.

Moves on Nuori Kulttuuri -toiminnan valtakunnallinen tanssitapahtumakokonaisuus, joka kokoaa nuoret kolmen vuoden välein tanssin katselmuksiin. Kaikki tapahtumassa esintyvät ryhmät saavat esityksestään ammattilaisraadin palautteen. Rovaniemen tapahtumassa nähtiin noin 140 tanssiryhmää ja noin 1500 nuorta, jotka oli karsittu aluetapahtumissa lähes 600 tanssiryhmän ja yli 5000 tanssijan joukosta.

Rovaniemen Moves-tapahtumaan oli mukana Miettisen sooloesityksen lisäksi kolme tanssiryhmää Musiikkiopisto Arkipelagista.

Moves järjestetään seuraavan kerran vuonna 2020.

_____

Arkipelagin urkuopettaja esiityy Helatorstain barokkikonsertissa Paraisilla

Arkipelagin urkuopettajana toimiva urkuri, urkupedagogi ja kirkkomuusikko Tomi Satomaa esiintyy helatorstaina Barokin hitit -konsertissa Paraisten kirkossa.

Satomaa esittää konsertissa soolona maailman tunnetuimman teoksen: Bachin Toccata ja fuuga d-molli. Varhaisiän urkupedagogiikkaa Suomessa ensimmäisten joukossa kehittänyt Satomaa on toiminut Arkipelagin urkuopettajana jo kahdeksan vuotta.

Barokin hitit -konsertti Paraisten kirkossa Helatorstaina 25.6. klo 16.
Alle 18-v. Ilmaiseksi! Aikuisilta liput 10€.
Järjestäjä: Paraisten barokkiseura ja seurakunta.

_____

Ennätysmäärä valmistuvia tanssioppilaita

Musiikkiopisto Arkipelagista valmistuu tänä vuonna ennätysmäärä tanssioppilaita. Yhteensä 27 oppilasta saa päästötodistuksen tanssin perus- ja syventävistä opinnoista. Arkipelagin tanssinopetus on kasvanut räjähdysmäisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Kemiönsaarelta valmistuu tänä vuonna myös tavallista enemmän musiikkioppilaita.

Kemiönsaarelainen 18-vuotias Malena Fromholdt valmistuu tänä vuonna sekä tanssin syventävistä että musiikin perusopinnoista. Takana on yhteensä 14 vuotta opintoja modernin tanssin parissa sekä yhdeksän vuotta huilunsoiton opintoja. Tänä keväänä ylioppilaaksi valmistuva Fromholdt on käynyt viikottain kahdella tanssitunnilla ja yhdellä soittotunnilla. Tanssiharrastus on osaltaan vaikuttanut myös siihen mitä opiskelupaikkaa Fromholdt hakee.

- Tanssi lisää kehontuntemusta ja ymmärrystä siitä, miten liikunta vaikuttaa terveyteen. Pitkän linjan tanssiharrastuksella voi hyvinkin olla jotain tekemistä sen kanssa, että haen opiskelemaan fysioterapeutiksi tai terveystarkastajaksi. Aion jatkaa tanssi- ja musiikkiharrastusta myös tulevaisuudessa. Jotain toistakin soitinta olisi kiva kokeilla, Fromholdt pohtii.

_____

Modernin tanssin aikuisryhmä aloittaa Kemiönsaarella

Kemiönsaarella alkaa syksyllä 2017 uusi modernin tanssin ryhmä aikuisille. Varaa paikkasi soittamalla kansilaan (02) 458 5803. Tunnille ei ole pääsykokeita. Lisätietoja: opettaja Marianne Petters 040 730 7433. 

_____

Kemiönsaaren musiikki-tanssileiri 26.6.–1.7.2017

Musiikkileiri on suunnattu 9-16 vuotiaille oppilaille. Jokainen oppilas saa opetusta omassa soittimessaan sekä osallistuu yhteissoittoryhmiin ja orkesteriin.
Tanssileiri on suunnattu tanssitaiteen perusteet omaaville 9-16 vuotiaille.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen: www.kimitomusicfestival.fi/leiri

________

Big band -kurssi Paraisilla 25-28.7.2017

Paraisilla järjestetään kaikenikäisille suunnattu nelipäiväinen Big band -kurssi heinäkuussa. Kiinnostuneet voivat osallistua myös bigbandsovituskurssille. Ilmoittaumiset kurssille 9.6. mennessä. 

Lisätietoja ja ilmotautumistiedot: BIGBANDKURSSI-juliste (pdf)

_____

Lauluvalmennusta lukuvuonna 2017-2018

Syksyllä opisto tarjoaa lauluopetusta 10-12 -vuotiaille. Tunnit ovat vähintään 30 min. viikossa, lopullinen tunnin pituus määräytyy ryhmäkoon mukaan. 

Lauluvalmennuksessa luodaan pohja varsinaisen laulun yksilöopetuksen aloittamiseen. Tunneilla tutustutaan laulamisen perusteisiin, lauluryhmässä toimimiseen, ääni- ja fysiikkaharjoituksiin sekä erityylisiin lauluihin. 

Hinta: 120€/lukukausi 

Ilmoittautumiset kansliaan: (02) 458 5803kansli1@arkipelagmusik.fikansli2@arkipelagmusik.fi         


   © 2008-2012  Musikkiopisto Arkipelag login